dilluns, 22 d’octubre del 2007


Desprès de comprovar que el blog es pot actualitzar via PSP des de qualsevol lloc del món mundial robant una mica de WiFi a algú, és el moment de descobrir tot allò que sempre t'ha passat pel cap, però mai has gosat preguntar al senyor SONY sobre la seva criatura "portable".

La PSP, dit de forma planera, és una PS2 de butxaca amb la cual es poden veure videos, escoltar música i gaudir de fotos, duran unes 6h a qualsevol lloc del planeta. A part, com és obvi, de poder jugar a tota mena de jocs.

Però un dia, fa bastant de temps, tot de personetes inquietes, veient que aquest aparell podia donar molt més de si, van començar a dedicar el seu temps, de forma desinteressada moltes vegades, a buscar-l'hi noves utilitats, donant lloc al que s'anomena la "scene" de la psp. Així convertint l'mp4 de la sony en un monstre capaç de devorar qualsevol aparell electrònic de butxaca i assimilar-lo.

Actualment per rebentar la PSP slim es necessita una altre psp rebentada i fer una bateria i una memory stick màgiques (Pandora). Amb això es downgradeja qualsevol firmware original de la sony al primer que va sortir, l'1.50, i llavors podem instal·lar el nostre custom firmware amb la versió que volguem (a la xarxa hi han milers de tutorials).

L'únic "problema" que hi ha ara és que al canviar el model de psp, les noves no acaben d'acceptar tots els programes que ja hi havien desenvolupats per la psp vella o "Fat". Tot i això, cal dir, que el doble de ram de la "slim" i la possibilitat de recarregar la bateria via USB compensen el fet de no gaudir de tantes utilitats o "homebrews" (programes "caseros").

Així dons, de manera planera, et pilles la PSP, et gastes 100€ en memòries pro duo (els fakes xinos van bé però per downgradejar donen errors que poden brickejar l'aparell, així que sempre va bé 1GB original) i altres accessoris i ja no t'has de preocupar de res més. A part no només tens una PSP, al poder-hi enxufar emuladors pots jugar a qualsevol joc de l'atari, sega, nintendo i playstation one, i en relativament poc temps, també serà possible emular la nintendo 64 i la DS.