dissabte, 3 de novembre del 2007

Vas al "super" compres quatre pizzes, dos hagüen daz, setze ampolles de vi, dos de vodka, dos de güisky", una de jack i quan vas a pagar, al costat de la caixa, la gran paradeta amb coses inútils que sempre et mires mentres esperes a la cua.

Xiclets, llanternes, peluixos, DVD's, preservatius,... i piles! Paquets amb milers de piles!

Setze piles onze euros, "mega-pack de la muerte mp3-Frontal-PSP-Vibrador", vint piles amb cinc de gratis, "mega-pack ratlla-les als espaguetis i mata la sogra", i així amb milers de packs que varien en funció de la marca i de la qualitat del cilindre metàl·lic que ens dóna electricitat.

És absurd.

Potser les piles és la merda més inútil i a on més ens claven la polla de tots els objectes que poguem comprar a un supermercat.

Quantes piles gastes a l'any? I al mes?

Una de mp3 dura 11h, un frontal amb bombeta halògena quatres piles cada 12h, un gps de trekking dues per una altre dotzena d'hores,... "sigue i suma".

Val que amb el "pack super ahorro" per dotze "eurakus" tenim dotze piles AA, però ¿que ens duren?, tres sortides a la muntanya?, ¿amb tres euros tenim una setmana de música a la nostre butxaca?

És a dir un mp3 estàndard al mes es xupa 12 euros en piles. 142 euros l'any.

T'has parat mai a pensar que potser val la pena comprar una pila recargable? Amb els dotze euros que et gastes al mes tens dues bateries AAA recargables per mp3 que et duren mil vegades més, i un cop les has pagat, pràcticament no et costen res més. No has de pagar mai més una merda excepte la electricitat que hi poses a casa. Que mirat fredament, potser és un cost negligible de la factura, davant del consum de tres teles, dos pc's, forn, microones, nevera, congelador, estufes, aires acondicionats, XBOX 360 i tot de merdes que corren per casa alimentant-se d'electrons.

A part, el més graciós de tot, a part d'estalviar-te centenar d'euros a l'any, és que... ¡tiu, no contamines tant! No llences quilos de piles any rera any que acaben als abocadors, o en el millor dels casos, a una planta de tractament. De cop et tornes verd i et surten fulles de les orelles!

Fes el càlcul.

Paquets de piles consumides al mes x cost del paquet = Cost total

Cost piles recargables (inversió) / Cost total piles (despesa mensual) =PRI

(PRI: període retorn inversió)

Exemple:

8 piles AA/mes.... són dos paquets al mes x 4 € cada paquet= 8€ al mes

4 piles recargables AA són 12€/ 8€ mes (que ja ens gastem habitualment) = 1.5 mesos

És a dir, en un mes i mig em recuperat els nostres diners i a partir d'aquí és estalvi, que anualment seria:

12 mesos -1.5 (recuperem inversió) x 8€ en piles /mes= 84 euros

És a dir som més ecològics i tenim 84€ més el primer any i 96 (84+12 d'inversió que ja no cal fer) els següents per gastar en drogues, alcohol i dones...

I tu, ja la recarregues?

1 comentari:

gato_negro ha dit...

osti tu !!

aixo de les piles
es una estafa

les duracel akelles
no duren una merda
!!

uenu ara com me cumprat
l' ipod i ba amb bateria no
ma tinc k preucupa
xD


PRO SI K ES VERITAT K ET GASTES
UNA PASTA !!


ueno k sta molt
b el teu flog!!

inga dw

[S.a.r.a___*__]