dimarts, 8 de juny del 2010

"Soyez propre, parlez français"

Ser francès no és pas cap avantatge als ulls del món, o una cosa de la qual sentir-se orgullós/a. És més, la gran majoria de la població mundial que algun cop n'ha conegut un, normalment, els odia.

I és que més enllà de "l'accent nasal" que vomiten a cada paraula, la capacita cerebral de només poder dominar "EL" seu idioma, ignorant-ne els altres independentment de la seva importància/utilitat, i el narcisisme farcit de mantega i crema fresca que supuren per cada centímetre quadrat de la seva pell, el que més rebenta és la capacitat que tenen per a no comprendre qualsevol paraula que no diguis perfectament.

Així dons, "ocell" es diu "uazó" (oiseaux) i si per qualsevol cosa no fas la "zeda" bé, i s'escapa un "uassó" ningú arribarà mai a saber que diantre estàs dient...

És com si un dia et ve un "gavatxo" dels nassos preguntant per les "putes de la cagetega de Gigona" i la conversa esdevé un bucle infinit de "què?", "cagetega", "què?",... degut a la nostra mancança cerebral de relacionar "cagetega" amb "carretera".

A si... a part també hi ha els que porten una bandera "d'Espagne" o el cotxe arrebossat de "toros", però això és un altre nivell i ja en parlarem un altre dia...

5 comentaris:

Moli ha dit...

XD Jo també he tingut l'honor de conèixer a un grapat de francesos, i et puc dir que m'havien dit coses pitjors per no entendre el seu idioma.

Ara ells l'espanyol ni gota, i això que el parla més gent al món. En fi...

Noemí ha dit...

...si t'hi fixes, és la típica actitud de les cultures 'imperialistes'. Sempre despreciant les minories, es deuen pensar que caguen flors!

Anònim ha dit...

mira noi, m'agradaria que primer coneguessis millor la cultura francesa.
tu has anat algun cop a França? o t'has limitat a Perpinya i gran cosa més oi?
a vegades val més no parlar si no es sap.
perque ells són molt més educats, nets, interesats a aprendre,els joves saben divertirse com deu mana ( no com les pandes de PONT AERI que tenim x aqui ) ... etc, que nosaltres, i infinitat de coses que podria anar escriguent.

No et dic que els francesos que venen aquí siguin uns imbecils ja que aprofiten que venen a pobles de frontera i que si ens parlen en francès, la majoria de gen els respondrà en la seva llengua, ja que nosaltres l'aprenem a l'escola.

Pero no cal referir-se a tots ells i posarlos al mateix packet.
Perquè ja et dik, si t'interessessis una mica més en coneixer la seva cultura t'adoneries que t'equivoques en el que dius.

Pensa que vivim prop de la frontera, és normal,venen els turistes als pobles de platja, sol i alcohol barat i a+ els parlen en francès q + volen? , si ho penses és culpa nostra.

dons ale, cuidat! ;)

Abra ha dit...

et ça tu comprends : si je t'attrape je te fume sur place ???

Norb ha dit...

Ostres! Sempre fa gràcia veure comentaris de gent, més enllà de l'spam i el petit "cercle-blogger" que tots tenim.

Pel comentari del col•lega "Abra", suposo que em dius que si em pilles em fotràs la polla pel recte... o una cosa semblant.

Per l'Anònim, en cap moment he dit que els francesos siguin bruts, "makineros", "heavys" o "hip-hoperos", idiotes o curts, tot i que els joves segur que es droguen tant o més que els "nostres", i alguns s'ho fan sense preservatiu al lavabo de les discoteques...

El que és cert és que 65.000.000 de francesos són molts per resumir-ho en quatre línies, i seria "trist" que amb "sis-coma-cinc-per-deu-a-la-set" habitants a "l'hexàgon", cap fos bona persona, educat,... però el comentari 4 ja diu molt de la "mitjana".

Que vinguin "aquí" a drogar-se, beure, la "frontera", el "flamenco" i els toros... és una excusa?