dimarts, 25 de maig del 2010

Que no encuentre nada no quiere decir que no lleves nada...

Després d'innumerables vegades on ens preguntàvem si era més o menys "legal" que el nacional de torn ens toqués els ous a la "frontera" entre Catalunya sud i nord, que el fill de puta que no va arribar a  més, que a fer-se "poli", tot prepotent et pogués preguntar de tant en tant "de donde viene, a donde va?" i "a que hacer...?", i ja per arribar a fotre-l'hi una bala al cervell, poder "espaÑolitzar" el nom de la gent a qui para. (Podeu veure el nivell d'aquesta "gentussa", que tot i tenir el meu DNI a les seves mans, amb el nom en català, no podia deixar de repetir-lo acabat amb "o"...).

Dons pel que sembla la UE ja ha "estirat" les orelles a França (la "frontera" com a espai físic amb els controls està al "seu" territori), i ha comentat que violen el tractat d'Schengen, pel qual hi ha lliure circulació de persones i mercaderies entre països de la unió europea. Un dels problemes és que aquests controls (justificats per drogues i immigració il·legal) provoquen un impediment a la lliure circulació dels europeus amb les seves aturades, i dificulten el pas de la gent per les cues que s'hi formen.

Ara fa unes setmanes la velocitat màxima de la zona ha passat de ser de 10km/h a 30km/h, però amb una mica de sort això té els dies contats...

"Aviat" estarem connectats pel TGV de sud a nord, i a no ser que posin uns controls similars als d'aeroport a l'estació de Perpinyà, els controls del Pertús ja no tindran sentit.

Qui creuarà per carretera podent passar per sota terra sense policia?

Per un moment posem-nos a la pell d'un terrorista o un narcotraficant. Surto de Barna, Girona o Figueres per anar a París. Tinc dues opcions: agafar el cotxe i jugar-me-la per la Jonquera, o agafar el TGV i passar sense cap problema tot el que vulgui.

Justificaran que els immigrants il·legals no tenen prou pasta per pillar el tren i ho seguiran fent per carretera? Que els terroristes i narcos no van amb transport públic ja que fa de classe mitja o baixa? 

De totes maneres ja fa anys que es pot passar per Banyuls, Portbou, Tapis en cotxe o per qualsevol camí que travessa l'Albera o les Salines a peu o amb 4x4, on ja no hi ha aquest control i  al creuar el Pertús segueixen mirant-te com un delinqüent, cada cop que vas a la feina o a veure un conegut...