dimarts, 28 de febrer del 2012

Viki

Quina és la línia que marca "el dret" a formar part de la vikipèdia... quant d'important o conegut ha de ser quelcús per tenir el seu raconet a la "l'enciclopèdia de contingut lliure que tothom pot millorar"?

Quant fort ha de ser el teu ego o narcisisme per "autoeditar" la teva vida i fets a la major font de coneixement de fàcil accés del món mundial, base i pilar de tots els treballs d'institut de l'univers?

T'imagines un dia trobar l'enllaç al google que et porta a l'entrada de la vikipèdia on hi ha la biografia de l'autor d'aquest bloc, amb tots els moments èpics de la seva vida detallats, juntament amb la seva foto? La del teu veí, amo del bar del costat de casa? La del carter o l'escombriaire?

Com un facebook però amb seriós...

O és que la vida del tècnic informàtic del barri és menys important que la del yonki cantant o futbolista convertit en màrtir al morir de sobredosis?



2 comentaris:

Moli ha dit...

JPerquè suposo que el que no és seriòs és fabricar-te tu mateix la teva pròpia "viki". És com intentar menjar-te la polla, que no pots.

Amb la "viki" deu funcionar igual, no et pots fabricar a tu mateix, algú altre t'ha de crear i molta altra gent ha d'anar corregint els errors i imprecisions que es vagin generant.

I en realitat no és massa important com s'ajusti a la realitat o no. Perque si llegeixes un llibre sobre un tema, en podràs fer una definició, però si en llegeixes dos probablement ja no sàpigues què escriure.
Si en llegeixes 20 sobre un tema tornes a fer-te una idea d'una definició i de com és el tema.

La wikipedia és una digestió ja feta, és el resultat, el cagarro sense esforç i sense netejar.

No se a on volia arribar amb tot això...

Norb ha dit...

I com sap la vikipèdia si ets tu que et fas a tu o un altre?

Controla la nostra IP?

I si ho fem des de un "cyber" amb un pseudònim...?

La vikipèdia ens vigila? És el pare noel?

I el més important, algú ha provat de menjar-se la polla i hi ha arribat?