diumenge, 2 de setembre del 2007


Foto del cim del Calder (2493m) després d'haver pujat per la clàssica de l'Estasen, al massís del Pedraforca. 600m de calcari descompost, amb passos de IV i una aresta on has de tenir molt clar una cosa: si el company cau, ja et pots tirar daltabaix...!!!
...El problema és que de tant ample que és no sabíem ben bé com fer-ho i segurament haguéssim acabat tots dos rodolant pendent avall.

Molta roca, moltes hores i una mica de decepció al acabar.

De nou xutats de ressenya "made in Dalmau" fins al cul no acabem de veure la realitat tal i com ell la veu, i allò que trobem no acaba de encaixar amb el que esperàvem que trobaríem. De seguida es passa el pas clau i la resta és anar fent xino-xano amb algun pas de roca aïllat.

De la foto del costat en podem treure tres coses:

-De tot el material penjat que portàvem només em fet servir el friend del 1, el 2 i alguna baga (la resta es troba bastant equipada amb pitons).

-La via es pot fer amb xancletes (tot i que això és relatiu perquè el company és un animal).

-Hi ha un munt de marques verdes que indiquen la via.

En resum, via puta mare per veure com va la clàssica, amb unes vistes brutals de "paredón" i bastant llargota (5h sense aproximació i descens), però que un cop l'has fet segurament no hi tornes.