dilluns, 13 d’octubre del 2008

Sempre hi han entrades que mai tenen un moment per ser escrites... bé perquè no et queda whiksy, per falta de temps o d'ordinador o bé per no poder posar la foto desitjada.
Una d'aquestes és la que fa referència a la campanya del servei de trànsit de la "gene". Una d'aquelles campanyes que impacten, que no et (m'ha) deixat indiferent però pel que he vist tampoc ha generat massa debat excepte per un article al punt.

"Quan condueixis mira la carretera".

Flipa. Vas conduint tot tranquil alhora que veus un cartell a la llunyania. Un cartell blanc on llegeixes: "Quan condueixis". I t'el quedes mirant esperant trobar quelcom més interessant a les petites lletres de sota.
Poc a poc t'aproximes, més i més, fins que al final el teu cervell assimila el contingut total de l'anunci: "mira la carretera".

De sobte retornes a la realitat. Una realitat on estaves conduint fins que t'has distret llegint un cartell que precisament et recorda quant d'important és no fer el que estas fent... i el més trist és que en un primer moment et sents culpable per tal distracció.


Qui és el gilipolles que he fet el cartell i qui és el gilipolles encara més gran que els ha distribuit arreu de Catalunya?

És increible com es pot fer una campanya de trànsit que al final aconsegueix l'efecte contrari del qual ha sigut "ideada"... ves a saber quanta gent més s'ha quedat "embobada" llegint un cartell que al final et diu que facis els que estaves fent abans de trobar-te'l a un costat de la carretera.

3 comentaris:

Noemí ha dit...

Sí, sí, és boníssim aquest cartell, m'agradaria conèixer el fenòmen en forma de cervellet creatiu que hi ha aldarrere per dir-li un "ei, xabal, t'hi has lluït". Deu haver-hi alguna figura literària que no recordo com es diu, però que òbviament aquest personatge coneixia molt bé, que segur que és la clau d'aquest missatge que ens sembla una presa de pèl un xic macabra...

Jepo ha dit...

Uo! jo no n'he vist d'aquests...serà perquè fa temps que no condueixo XD flipes no?XDD quins iluminats aquest de trànsit

Moli ha dit...

Jeje però ha complert l'objectiu que pretenia el publicista: Sorprendre!
A vegades la contrapublicitat juga a favor de l'objectius, en nurby deia que no havia aconseguit aixecar polèmica però bé que en aquest grup reduït se'n està parlant.

És un altre engany cognitiu dels que ens tenen tan acostumats.