dijous, 11 de desembre del 2008

Avui mirant TV3 he vist una notícia que m'ha impactat: Codis QR. La idea, tot i que l'únic coneixement que en tinc és haver visitat quatre pàgines web després de sopar, és que són codis de barres en 2D, que hi pots posar text, links, targetes de visita i llavors es llegeixen pel mòbil amb un software determinat.

De moment és una paranoia que prové del Japó, però sembla que està arribant, i qui sap, potser arriba a ser més que una moda o una manera més de distreure's. El problema que es conecta a internet mitjançant el telèfon per descodificat el codi, per tant val pasta, tot i que va bastant ràpid.

Més info, software i editor de codis a:

http://www.i-nigma.com/personal/default.asp
http://api.qrcode.kaywa.com/
http://es.wikipedia.org/wiki/C%C3%B3digo_QR
http://www.qrcode.com/

3 comentaris:

Anònim ha dit...

quia paranoia resulta que anava escribint i escribint i el quadre s'anava fent gran i mes gran i anava canviant els petits quadradets de l'interior de lloc, així k he arribat a la conclusió k en un quadradet diminut, amb els anys podrem arribar a tenir-hi un llibre sencer escrit,sempre i quan millorin les tecnologies de captacio de la imatge... Ara si que veig k ens stem quedant arcaics!!! dintre uns anys els nanos sabran llegir aamb codics qr i nosaltres en prou feines sabem km funcionen ni pk serveixen!!! L'unic k em consola es que amb el sistema educatiu que hi ha, la cosa esta lluny de ser impartida a les escoles...

ha dit...

Freak!
Què és de sa teva vida, punki?

Noemí ha dit...

La núria m'ha tret la paraula de la boca... freak, més que freak... Xp