dissabte, 27 de març del 2010

- Bon dia!- va dir el professor 1 tot girant-se amb el cafè a les mans, al veure entrar el seu convidat.

- Hola, com va tot?- va dir el professor 2 un tant cansat del viatge amb autobús.

- Bé, bé. I vosaltres? Com ha anat el viatge?- Va fer el professor 1 acabant-se la dosis matinal de cafeïna i deixant el vas sobre la taula.

- Un mica llarg però bé... quin canvi des de l'últim cop que vam fer l'intercanvi, no? Heu canviat de lloc la gàbia dels nens? I heu tirat a terra els lavabos per deixar només un forat al mig del pati... - va dir tot recuperant-se de les quatre hores de viatge. Tot buidant el nas de la ferum a vòmit dels que no toleren les corbes i l'esmorzar.

- Si que es nota, oi? El tema del forat el vam treure d'un col·legi Sud-Americà perdut per l'Amazonas que té un bloc a internet on penja fotos del que fan. Primer fa una mica de vergonya als xavals però un cop s'hi acostumen ja està.- va contestar mentre l'hi brillaven els ulls d'emoció al recordar el desenvolupament del projecte i les obres.

- I no us queda ple? - va dubtar tot arrufant les celles.

- Si, llavors un cop al mes el/la que treu les notes més baixes, o acumula més faltes, és l'encarregat/a de buidar-lo i abocar tota la matèria orgànica al camp del pagès del costat. - va contestar al observar un cert nivell de desaprovació a la cara del visitant.

- Ostres tu quin nivell! Veig que esteu totalment integrats amb la vida del poble. - pensant en com no hi havia caigut abans!

- Oi tant, i "ecologistes"! Si tot va bé aviat ens donen la ISO 14000. - l'orgull l'hi regalimava per les orelles, pels porus, omplint la sala. Ja no hi havia lloc pel dubte.

- I nosaltres que al nostre col·legi encara tenim vàters... Tots bruts, guixats i rebentats,... però això si amb quinze màquines dispensadores de preservatius per metre quadrat. Així va l'educació pública. - remugava amb resignació.

- Si, ja veig que cada dos per tres feu vaga. Si els pares tenen més sovint els seus fills/es a casa, aguantant tota la merda que hem d'aguantar nosaltres potser us comencen a fer cas. És molt fàcil parir un salvatge d'aquests i només veure'l a l'hora de sopar. Que si al col·legi, al cau, tancat a l'habitació veient "porno" i "anime" d'internet mentre es fot de dogues fins les orelles,... I a part de mates, física i biologia a sobre JO tinc que perdre el temps embotint el mínim d'educació necessària que no aprenen a casa, per evitar que s'apunyalin els uns als altres quan em giro a escriure a la pissarra amb els "rotring's" de dibuix. - el puny tancat, la ràbia i l'impotència impregnaven les seves paraules.

- Quanta raó que tens... i mira que en són de cars aquests maleïts bolígrafs de dibuix tècnic. Potser el dia que se'ls tinguin que pagar de les seves butxaques s'apunyalen amb els llàpissos o els BIC de tota la vida.- bufava el professor 2 tot fent que no amb el cap.

- Saps que l'altre dia en van esbudellar a un amb una goma d'esborrar i una calculadora i en van fer servir els intestins per decorar l'aula de Nadal com si fossin garlandes? La mà crec que era l'estrella de l'Arbre i el penis encara el busquen... Per poc que no ho explica el pobre.- explicava el professor 1 entristit al recordar la cara de l'encarregat de neteja al entrar a l'aula amb la fregona.

- Quin nivell tu,... tot i que els meus tampoc es queden curts. Sort que aviat tenim vacances, necessito un bon "xute" de no fer res.

- Vacances, quan comenceu? Nosaltres encara hem d'esperar dues setmanes.- va respondre tot desconcertat.

- Què dius, encara no teniu festa? per mi sort que divendres ja és l'últim dia, sinó més d'un alumne sortiria volant per la finestra ben aviat.

- I quants dies feu?- el dubte anava en augment.

- Uhmm... tres setmanes.- va dir tot pensatiu.

- Ah! Nosaltres comencem més tard però en tenim cinc de setmanes.- traient-se un pes de sobre.

- És un tant estrany, però suposo que ho deuen fer per a compensar...- dubtant de les seves paraules.

- Potser. Quan fa des de les vostres últimes vacances?

- Dos setmanes? Gairebé tres?...

- Dons no et sabria dir. La veritat és que em perdo bastant amb el nou horari. Cada tres dies treballats en tenim sis de festa a la setmana*. I llavors cada disset dies de classe tenim cinc setmanes de vacances. A part dels tres mesos d'estiu i el de nadal. Si fa no fa potser treballem deu dies al mes, durant set mesos?

- Ostres, dons diria que tot i això potser nosaltres fem més vacances. Aquí no feu l'estada al balneari d'una setmana al Febrer i al Maig, per l'estrès acumulat al segon i tercer trimestre?

- La veritat és que no. Pots anar al Balneari quan vulguis però no hi ha unes festes especials per a fer-ho. Jo personalment aprofito la setmana santa.

- Ja ho diuen ja que en aquest col·legi es fan una mica les coses per "amor a l'art".

- Si en el fons sembla que no pugui mai arribar a escapar del lleure...

- Com?

- Res...

Nota:

*Les setmanes dels professors són més llargues per poder-hi posar més dies de festa, ja que si no en les 52 que té un any no seria possible descansar prou.

1 comentari:

Noemí ha dit...

Hahahaaa!!! això, això: setmanes més llargues, però només si és per fer més vacances! XDDD