dissabte, 27 de març del 2010

Qui no recorda aquell 2008 de calcari i barbacoes de rapinyaires?

La de nius que vam destruir, cremar, la d'ous ferrats i pollets crus que vam arribar a menjar per esmorzar. Aquella carn tant bona dels progenitors i la de plomes tant xules que van acabar engruixint el "north face" de l'Aconcagua.

I ara la cosa al 2010 canvia. Beuda torna a ser lliure, els rapinyaires protegits per totes les lleis del món-mundial ja no molesten, les parets del "Castellot" no són úniques i vitals, i fins i tot les aus podrien trobar parets més "boniques" que "okupar" en zones pròximes.

Dosis d'empatia avícola vers tots els escaladors EmpordanoGarrotxins?

És a dir després de dos anys de prohibició aquests descendents dels rèptils comentant el tema amb la FEEC, llegint blocs d'internet, adherint-se a la XESCA, reunint-se amb els ajuntaments i propietaris del territori tot fent unes ratafies han decidit que potser podien anar a fer la seva a un altre lloc per tal de tornar-nos les apreciades vies?

No en tenien prou amb la tranquil·litat de la cantera, l'abocador, els mata-senglars i l'autovia?

"Escolta que les parets que ens vau oferir eren de puta mare, però potser buscaríem quelcom més rústic,... una mica més de classe alta, saps...? Més que res per les criatures."

O simplement s'ha vist de lluny i de nou la incompetència del consorci de l'Alta Garrotxa, amb l'avantatge que només uns pocs es fixaran amb la merda que van aixecar?

"05-03-2010

El Castellot de Beuda passa a ser zona lliure d’escalada

Es podrà escalar tot l'any ja que les aus rupícoles han deixat d'ocupar les cingleres d'aquest sector d'escalada

L'ajuntament de Beuda acorda amb la propietat la cessió de la gestió de l'espai durant un període de 30 anys

El Departament de Medi Ambient i Habitatge a Girona, a partir d'una proposta del Consorci de l'Alta Garrotxa, permet escalar al sector del Castellot de Beuda durant tot l'any.

Les parets i cingleres, hàbitats d'espècies protegides

Les parets i cingleres són zones on crien diverses espècies d'ocells, alguns dels quals -principalment rapinyaires- estan protegits per normatives catalanes, estatals i europees. Per aquesta raó es regulen les activitats que afecten la seva reproducció, com l'escalada.

Fins ara el Castellot de Beuda estava catalogat com a zona restringida per a l'escalada i no s'hi podia escalar entre el 16 de gener i el 15 d'agost.

Acord amb la propietat

A finals del 2009 l'ajuntament de Beuda va arribar a un acord amb la propietat de la finca on es troba el Castellot segons el qual la propietat cedia la gestió de l'espai a l'ajuntament durant un període de 30 anys.

L’ajuntament, coneixedor de la popularitat del Castellot com a zona d’escalada i excursionisme, es va posar en contacte amb el Consorci de l’Alta Garrotxa per estudiar la possibilitat de permetre-hi l’escalada al llarg de tot l’any.

Després d'analitzar les dades sobre la nidificació d'aus a la zona del Castellot en els darrers anys i de constatar la presència de parets i cingleres properes que representen una alternativa millor per a les aus rupícoles, es va fer arribar al Departament de Medi Ambient i Habitatge la proposta de modificació de la catalogació del Castellot de Beuda com a zona d'escalada, proposta que ara ha rebut el vist-i-plau de l'administració competent."

Si l'únic problema era el propietari per què emboliquen els ocells? Per què ara diuen que s'hi podia escalar de Gener a Agost?

Es pensen que som gilipolles aquests desgraciats del consorci?

Links:

http://www.altagarrotxa.org/2004/agendaplus.php?idioma=1&categoria=1&id=256
http://www.feec.org/Noticies/noticia.php?noti=5185

1 comentari:

Moli ha dit...

Necessiten bones excuses, fent veure que respecten una ética ecològica. No voldrien que el poble pensés que són uns imbécils egoïstes. Estan protegint els animals dels temibles escaladors-exterminadors-d'animals!

Ja ens coneixen... per cert, un matí d'escalada aquests dies? Estàs per Vilafant?