dijous, 28 d’agost del 2008

Si al primer home que va destil·lar whisky se l'hi hauria de fer un monument, al que va fer el primer cafè irlandès... no sé, hauria de sortir a tots els llibres de història. ¡Joder... són de puta mare!
Dons res, hi ha diverses coses al món que em rebenten i una d'elles són les coses que no van, que no funcionen com haurien i que a sobre et costen pasta. Hi ha qui diu que el que és barat surt doblement car, però tot i això, no saber que compres encara ho complica més.

Fa temps, davant d'un projecte d'equipar vies d'escalada, vaig adquirir un trepant (taladro) per poder foradar la roca i posar-hi els ancoratges corresponents. Primer vaig comprar un Bosch guarro de gamma verda, que tot i foradar un pedrot qualsevol de peu de carretera la cosa no donava per massa més. Després guiat per dependents de ferreteria, el bosch va ser substituït per un Milvaukee V28PD bastant més potent que tampoc va donar massa bons resultats tot i clavar un parabolt del 10 a un pedrot proper a casa.

Dos intents més tard, un a peu de terra i l'altre penjat vint metres del punt "amb-energia-potencial-zero" i gastar una bateria sencera, el màxim penetrat en el calcari de les escaules era d'uns 70mm, uns 3/4 de parabolt "justet-per-calcari".

Llavors decebut per llençar un munt d'euros per la pica i feta un quart de reunió del que serà la meva primera via equipada ("Primera vegada", 6a, 18m aprox., a les escaules), voltant de nou per l'ebay, m'he deixat d'osties i he fet les coses ben fetes.
Si algú vol equipar quelcom la cosa és simple: Els trepants no serveixen, es necessita un martell pneumàtic a bateria i de quatre-cents euros no baixen els més guarros, pujant fins a set-cents o mil i pico si van amb gasolina.

En el meu cas l'escollit és el Milwaukee V28HX (el de la foto). A preu de botiga surt per 600 o 700€, però aprofitant les bateries i carregador de l'anterior trepant Milwaukee (són intercanviables) te'l pots treure per la menys de la meitat.
Aquest pepino té una força d'impacte de 3,2J, bateries de 3A, dóna uns 4.700 impactes per minut i va amb un voltatge de 28V. Així dons, a primera vista fets quatre càlculs podríem dir que és un dels més potents que hi ha ara al mercat.
Ara els problemes són dos: mirar si hi ha alguna forma de recuperar tota la pasta invertida per un absurd com és la escalada esportiva i decidir si posar noms o no a les vies ja equipades de les escaules, que ara no en tenen, que sembla ser que ningú sap qui ha obert i que ens disposem a deixar en condicions.

1 comentari:

Anònim ha dit...

El millor: el got de voll damm i el quilo i mig de nata, jajaja, que bé que et cuides! :P