dimecres, 11 de juny del 2008

La gasolina puja de preu i el món la lia... ¿Què és el que espera la gent, que baixi?, ¿que cada cop sigui més barata... que l'estat la regali? Mega pack pick-up 30.000cc, 250.000 cv, dos mil milions de litres als deu quilòmetres amb seguro i gasolina per tota la vida. ¡Fes-te europeu ara!

No sé però posats a dir gilipollades també que els sociates comencin a regalar wisky, preservatius, noietes de divuit anys verges i viagra a tots als peninsulistes.

Així dons, i tocant de peus a terra, la cosa sembla que està cada cop bastant més clara i podríem dir que la gasolina no baixarà, i tot i que potser si veiem una davallada puntual, esporàdica, la tendència serà pujar i pujar sense pietat, i el que és trist és que la penya com sempre tiri pel camí més fàcil, es faci la víctima i putegi a la resta de pringats que ja tenim prou feina amb arrossegar la nostre merda dia a dia.

Es pot plorar tot el que ens surti de la polla, però quan mil milions de persones entren al mercat del petroli, volen cotxes de la muerte i cremar com cabrons gasolina (ser com nosaltres) és normal que el preu pugi, se'n diu "oferta i demanda". Si a això es suma que cada cop és més car extreure petroli ja que cada cop s'ha de buscar a llocs més profunds o remots (ja que cada cop n'hi ha menys) encara ho complica més. Com es va dir fa poc en un "trenta minuts": "L'època del petroli barat s'ha acabat".

Així dons, la cosa no té volta de full i fer pringar a la gent treballadora que un dissabte vol anar a sopar fora de casa per desconnectar d'una setmana de merda, per tal que el govern els esquitxi pasta per gasòfia és una putada. En comptes de fer la sangonera com s'ha fet sempre, el transport s'ha de modernitzar, buscar noves vies de distribució, tecnologies més eficients,... ja que tard o d'hora tot rebentarà encara que hi hagin subvencions, avantatges fiscals o pepinos ficats pel cul pel mig.

Si un camió gasta massa i no et surt a compte puges preus, organitzes millor les rutes de distribució, busques motors que no gastin tant o canvies de feina.

2 comentaris:

Moli ha dit...

Són uns monyes descerebrats. Han sigut 4 caraculs que si que els hi afecten que han menjat la (p)olla a la resta amb idees de "us passarà això si no ho fem". Quan en realitat això afecta més fort a empreses que tenen servei de distribució. De fet a molts camioners els hi sudava la polla perquè no cobren menys, però s'han "asincerat" amb la resta.
Tens raò, és absurd esperar que el petroli baixi, no passarà ja mai més, bé potser si es descobreix que de les persones se'n pot fer petroli, com n'hi ha de sobres...
Però els corquis del petroli no permetràn que ningú investigui en noves energies més netes fins que se'ls hi acabi el negoci, llavors subvencionaràn ells a "joves científics" per a poder tornar a dominar el sector energètic.
Cabroooneesssss!!!

Anònim ha dit...

Està clar que el que mou el món són els diners, i sobretot els que vénen del petroli... Està claríssim que si hi ha tecnologia suficient per clonar cabres, n'hi ha també de sobres per crear un sistema d'energies netes i renovables seriós i eficient. Passa el de sempre: als qui verdaderament tallen el bacallà mundial se'ls enfot una merda la resta de la humanitat. Al populatxo ens mengen l'olla perquè ens sentim malament si llencem una llauna al contenidor de rebuig, mentre que ells es fan la barba d'or i expolien països sencers en busca de petroli i a més, contaminen a dojo... I cada cop que surt un prototip seriós de cotxe (per dir algo) que funciona de veritat amb energia alternativa al petroli, li compren la patent i santespasqües.
El món en què vivim és una merda gràcies als petrodòlars...
Però bé, sempre ens quedarà l'utopia del transport públic, o bé un bon parell de cames!