divendres, 16 de gener del 2009

George Orwell en el seu llibre "1984", parlava d'un futur controlat pel "gran hermano", on un règim totalitari vigilava constantment els seus ciutadans, aplicant un màxim nivell de repressió i censura a qui mostrés el més mínim pensament "lliure".

Qui ho diria que només alguns anys després, tot aquell món de "ciencia-ficció" ja ens està envoltat, ens està atrapant, i no a mans de fatxes repressors (que no n'hi ha pocs), si no pels mateixos ciutadans que, lliurement, decideixen formar part de la "gran xarxa", escampant a tort i a dret les seves dades personals, sense pensar ni un instant qui hi pot accedir i amb quina finalitat.

Si que és molt bonic parlar amb el teu col·lega, trobar amiguets de primària, penjar fotos, dir què t'agrada i compartir idees,..., però ¿que passarà quan et busqui el teu "jefe", un gos d'esquadra, un jutge, o qualsevol personatge amb un mínim de poder i certa "curiositat" per saber qui ets, què fas i per on et mous?

La guerra és pau
la llibertat és la esclavitud
la ignorància és la força

1 comentari:

Anònim ha dit...

ja ho se, ja ho se... m'he d'esborrar del facebook... pero es k m'enganxa... he sentit a parlar de lo del tiu k el van pillar a traves del facebook, de k si es de la cia, de k si volen saben tot el k fas,... però k no ho saben =ment quan utilitzs una targeta de credit?? amb o del facebook hi ha una paranoia molt gran tb però el "gran hermano" fa molt temps k ja està instaurat...