dimarts, 27 de gener del 2009

-¿Qué hay en la habitación 101?

-Sabes muy bien lo que hay en la habitación 101. Todo el mundo sabe lo que hay en la habitación 101.

De nou la afició de Telecinco pel feixisme, i més concretament pel del llibre 1984, ha sigut la inspiració per a crear la "criatura" que en breu tots podrem veure als nostres televisors, asseguts còmodament des de el nostre estimat sofà.

Després de "Gran Hermano", on ni es va intentar dissimular el títol simplement copiat de la obra de George Orwel, ara és el torn de "La Caja", al estil de la "habitación 101", on, i perdó pels que no hagin llegit el llibre, finalment el pensament lliure és eliminat, vencent, destruint la poca humanitat que tenia el protagonista, atrapant-lo dins del partit fins a la seva mort.

Fet això, ara el dubte és què més es podrà inventar, o més ben dit copiar, aquesta cadena de televisió per tal de seguir mantinguen el nivell de "telebasura" que tant els ha costat aconseguir. ¿Potser una guerra infinita entre tres superpotències, execucions de presos en públic, un programa on es neteja el cervell dels participants per acabar-los disparant un tret a la nuca?
No sé, però moltes més idees aprofitables del llibre no es poden treure... Tot i que potser la cosa pot anar més enllà, obrir horitzons cap a altres autors com Kafka, Dostoievski, o qualsevol autor soviètic que s'acabés suïcidant, per inspirar-se.

Agafar algú, un tiu normal del carrer, exposar-lo a alguna malaltia desconeguda i incurable per anar gravant com la seva família l'hi fa el buit, com va entrant en un pou de depressió i solitud fins a acabar amb la seva miserable vida... ¡Joder, podria ser el nou furor de la programació!

2 comentaris:

Noemí ha dit...

Un parell de coses. Primer, que el 1984 és boníssim i increible! i segon, que a la tv britànica ja fa temps que fan un programa anomenat "room 101". A mi el que em cabreja és que perverteixin d'aquesta manera el llibre... que si l'orwell aixequés el cap, es tornaria a morir de pena i vergonya aliena... és que aquests de tele5 són els autèntics reis de la 'telebasura'... però com els va de bé!

Moli ha dit...

Clar, és puta mare, tot té dues cares, la de el que pensa i l'altre que és el que vol que pensin els altres sobre aquest que pensa.
Gran Hermano té una filosofia darrera que té sentit per el creador, però el que vol que pensem és que la Marimacho vol que li fotin pel cul (és un exemple, no se si hi ha marimatxo).
El que tu dius podria ser el futur, fotre placebos a la penya i grabar-les mentres es pensen que es moren. Seria "superheavy" veure les reaccions de la gent. Morbo, el qu ens mou quan a dins no tenim res.
Qui serà el següent en crear i que serà?